Over ons
Samen creëren wij een betere wereld

Taxicentrale-Fryslân
Taxicentrale-Fryslân

TaxiCentrale-Fryslân is letterlijk geboren aan de keukentafel. Gezellig met vrienden en familie praten over zaken, maar ook over thema's als "klimaat en milieu". 

Hoe mooi zou het zijn om met taxi's te rijden in Friesland die Co2 neutraal zijn? 

We hebben informatie en onderzoeken op het gebied van duurzame mobiliteit uitgezocht. Hieruit is gebleken dat partijen als de Rijksuniversiteit van Groningen, de Universiteit van Leiden en de Rijksoverheid zeer positief zijn over het inzetten van elektrische taxi's. 

Door elektrische taxi's  in te zetten die volledig Co2 neutraal zijn, heeft Schiphol besloten om de aanbesteding op de nationale luchthavens te verstrekken aan drie partijen voor een periode van vier jaar. Dit doen zij omdat ze hun maatschappelijk verantwoording nemen voor duurzaam ondernemen.

TaxiCentrale-Fryslân voert haar diensten uit op een duurzame wijze, door gebruik te maken van blauwe diesel (fossielvrij brandstof) zijn wij Co2 neutraal . 

Taxicentrale-Fryslân accepteert pinbetalingen en creditcards. 

Daarnaast zal worden samengewerkt met zzp-ers die naar duurzame mobiliteit streven. 


De visie van TaxiCentrale-Fryslân
Quality & Convenience

Onbekende Helden

Taxicentrale-Fryslân ondersteunt de Stichting Onbekende Helden dit is een organisatie ontstaan vanuit het bedrijfsleven als praktische uiting van waardering voor onze veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Taxicentrale-Fryslân verstrekt een korting voor alle ritprijzen aan onze helden van 20% bij vertoon van de veteranenpas.

Future Fuels

Future Fuels investeert in duurzaamheid. Dat is van essentieel belang om de klimaatverandering tegen te gaan. Onze duurzame dieselbrandstof Ssynfuel+ is fossielvrij. Er wordt dus geen aardolie of aardgas als grondstof gebruikt. Daardoor is er ook geen sprake van bodemdaling of aardbevingseffecten.